Bruce Willis dobio godišnju nagradu Instituta za mucanje

Svijet 07. jun 201611:27 > 11:31
Izvor: Anadolija

Američki institut za mucanje (AIS) sinoć je organizovao jubilarnu desetu Dobrotvornu gala večer na kojoj je specijalno priznanje za prevazilaženja problema mucanja dobio slavni glumac Bruce Willis.

Pod morom „Govori slobodno, živi bez straha“, tradicionalna svečanost AIS-a održana je u New Yorku, a počasni gost bio je američki potpredsjednik Joe Biden, koji je također u djetinjstvu mucao.

Jubilarna deseta godišnja nagrada „Freeing Voices, Changing Lives” dodijeljena je glumcu Willisu koji je u ranoj mladosti pobijedio problem mucanja, a upravo je njegova supruga Emma Heming Willis bila voditeljica programa svečanosti.

Tokom gala večeri u dvorani Chelsea Piers na Manhattanu upriličeno je i prikupljanje dobrovoljnih priloga za podršku rada Institutu koji pomaže osobama sa govornim smetnjama.

Američki potpredsjednik Biden danas slovi za jednog od najboljih govornika na američkoj političkoj sceni, a kao dječak je mucao. O svom iskustvu, problemima i podršci koju mu je majka pružila u savladavanju govorne mane Biden je govorio tokom sinoćnje gale.

Prema podacima AIS-a, blizu tri miliona Amerikanaca muca, a taj problem u ranijim fazama života su imale brojne poznate ličnosti poput pomenutih Bidena i Willisa, zatim glumca Samuela L. Jacksona, tv voditelja Johna Stossela, biznismena Jacka Welcha i bivše NBA zvijezde Billa Waltona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.