Američki ratni brod napadnut na Bliskom istoku. Krivci su se sami javili

Svijet 03. dec 202322:40 0 komentara
U.S. Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Aaron Lau/Handout

Pentagon je priopćio da je upoznat s izvješćima o napadima na američki ratni brod i trgovačke brodove u Crvenom moru, dok su jemenski Hutiji preuzeli odgovornost za napade dronovima i projektilima na izraelske brodove u tom području.

“Upoznati smo s izvješćima o napadima na USS Carney i trgovačke brodove u Crvenom moru i objavit ćemo informacije kad budu dostupne”, rekao je Pentagon.

Pokret jemenskih Hutija rekao je da je njihova mornarnica napala dva izraelska broda, Unity Explorer i Number 9, s naoružanim dronom i mornaričkim projektilom. Glasnogovornik vojske militanata rekao je da su dva broda naciljana nakon što su se oglušila na upozorenja, iako nije pojašnjeno.

U televizijskom obraćanju glasnogovornik je rekao da su napadi odgovor na zahtjeve jemenskog naroda i poziva islamskog svijeta da se zauzmu za palestinski narod. Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari rekao je da dva broda za koje jemenski Hutiji tvrde da su ih napali u Crvenom moru u nedjelju nemaju nikakve veze s državom Izrael.

Do napada je došlo nakon niza drugih napada u bliskoistočnim vodama otkad je eskalirao rat između Izraela i Hamasa 7. oktobra.

Hutiji, saveznici Irana, prošli su mjesec oteli teretni brod koji se povezuje s Izraelom. Skupina koja kontrolira većinu jemenske crvenomorske obale, ranije je ispaljivala balističke projektile te ciljala Izrael naoružanim dronovima, obećavši napade na još izraelskih brodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!