Dječak (14) ubio sestru (23) kraj božićne jelke: ‘Koliko si ti dobila poklona, a koliko ja?!’

Svijet 27. dec 202314:23 0 komentara
Samantha Laurey / AFP

Dvoje braće adolescenta uhapšeni su nakon tragične smrti njihove sestre koja je uslijedila nakon svađe oko božićnih darova.

Prema uredu šerifa okruga Pinellas na Floridi, 23-godišnju ženu smrtno je upucao njezin 14-godišnji brat u prsa dok je njen 10-mjesečni sin bio pored u nosiljci, prenosi BBC.

Njega je tada pak ustrijelio 15-godišnji brat, koji je isukao svoj pištolj. Pucnjava je navodno uslijedila nakon svađe oko toga ko će dobiti više darova.

Šerif Bob Gualtieri obavijestio je novinare da je usred kaosa 15-godišnji stariji brat pobjegao s mjesta nesreće, usput odbacivši svoje oružje. 14-godišnji srednji brat, koji je u nesreći ranjen, trenutno je hospitaliziran u stabilnom stanju te će nakon puštanja biti priveden.

Kako navodi Jutarnji, vlasti u Floridi identificirale su vatreno oružje korišteno u incidentu. Lokalni tužitelji će razmotriti slučaj kako bi utvrdili hoće li se 14-godišnjak suočiti s optužbama za odraslu osobu za tragično ubistvo svoje sestre, kako je izjavio šerif Gualtieri.

Unatoč tome što je hitno prebačena u bolnicu, žena je podlegla povredama, pretrpjevši unutarnje krvarenje koje joj je onemogućilo disanje. Srećom, beba u nosiljci je iz svađe izašla neozlijeđena.

Petnaestogodišnjak je uhapšen i optužen za pokušaj ubistva prvog stepena i krivotvorenje dokaza. Slučaj će biti predmet daljnjeg ispitivanja lokalnih tužitelja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!