Ispovijest žene koja je u Titanu izgubila supruga i sina: ‘Nisam razumjela…’

Svijet 26. jun 202307:43 0 komentara
Facebook

Sulejman Dawood, tinejdžer koji je prošle sedmice poginuo na podmornici Titan, na svoje putovanje ponio je Rubikovu kocku, a glavni cilj mu je bio srušiti svjetski rekord, u prvom javnom istupu otkriva njegova majka.

Christine Dawood je za BBC rekla kako je Sulejman već aplicirao za Guinnessovu knjigu rekorda, a njegov otac Shahzada ponio je kameru kako bi sve snimio. Nažalost, njihova avantura na Atlantiku nije dugo trajala – Titan je implodirao, a posada i gosti su poginuli.

‘Iz prvih redova‘ tragediju je pratila Christine koja se nalazila na Polar Princeu, brodu koji je pratio Titana.

“Vrlo brzo izgubljena je komunikacija s Titanom. Nisam razumjela šta to znači u tom trenutku, ali tada je sve krenulo nizbrdo”, započela je priču Dawood.

“Ja sam još ranije trebala biti u toj podmornici, ali pandemija mi je pomrsila planove. Nakon toga sam prepustila mjesto Sulejmanu koji je stvarno htio ići. Obožavao je Rubikovu kocku, nosio je svugdje sa sobom. Znao je riješiti u 12 sekundi. U jednom trenutku mi je rekao ‘Želim složiti Rubikovu kocku na dubini od 3.700 metara kod Titanika.”

Ovo su otac i sin poginuli u imploziji Titana: “Htio se povezati s ocem…”

Christine je na brodu društvo pravila i kći Alina. Cijela porodica se družila i šalila sve do trenutka kada otac i sin nisu nogom kročili u Titana.

“Bila sam sretna zbog njih, toliko su željeli ići… I moj suprug je bio opsjednut svime i svačime, on je onaj tip čovjeka koji poslije večere ide gledati dokumentarne filmove.”

Kako prenosi Jutarnji, gospođa Dawood je progovorila i o danima nakon što je Titan nestao.

“Mislim da sam izgubila nadu nakon što je prošlo 96 sati. Pripremila sam se za najgore…”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!