Kina: Čovjek pokušavao prokrijumčariti više od 100 živih zmija u pantalonama

Svijet 10. jul 202415:39 0 komentara
Pixabay.com

Muškarac je uhvaćen kako pokušava da prokrijumčari više od 100 živih zmija u kontinentalnu Kinu tako što ih je ugurao u svoje pantalone, saopštila je carinska uprava te zemlje, a prenosi Guardian.

Neimenovanog putnika zaustavili su carinici dok je pokušavao da se iskrade iz poluautonomnog Hong Konga i uđe u pogranični grad Shenzhen, navodi se u saopćenju kineske carine.

Carinici su prilikom inspekcije otkrili da je u džepovima pantalona koje je putnik nosio bilo šest platnenih vrećica na vezice koje su zalijepljene trakom. “Kada su otvorene, u svakoj vrećici su pronađene žive zmije svih vrsta, veličina i boja”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su policajci zaplijenili 104 reptila, uključujući mliječne zmije i kukuruzne zmije, te mnoge koje nisu autohtone vrste.

Kina je jedan od najvećih svjetskih centara za ilegalnu trgovinu životinjama, ali su vlasti posljednjih godina suzbile takve aktivnosti. Državni zakoni o biološkoj sigurnosti i kontroli bolesti zabranjuju ljudima da unose alohtone vrste bez dozvole.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!