Kina objavila zastrašujuću video simulaciju invazije Tajvana: ‘Napadnimo ih i uništimo im krvotok’

Svijet 28. maj 202419:47 0 komentara
Screenshot: Weibo, Eastern Theatre Command/Taiwan News

Nekoliko godina unazad Kina povećava tenzije u području Južnog kineskog mora uz povremeno ponavljanje kineskih dužnosnika tvrdnje o namjeri stavljanja Tajvana pod kinesku kontrolu.

Kina svoju moć zadnjih dana demonstrira i održavanjem velikih vojnih vježbi oko Tajvana, koje su organizirane povodom inauguracije tajvanskog predsjednika Lai Ching-tea.

Na otoku boravi i delegacija američkih diplomata, koje predvodi Michael McCaul, republikanski predsjednik odbora za vanjske poslove Zastupničkog doma.

Dodatan razlog za uznemirenost je video simulacija potencijalne invazije na Tajvan koju je ovih dana objavila kineska vojska.

Video simulaciju u trajanju od 70 sekundi je objavilo Istočno zapovjedništvo kineske Narodne oslobodilačke vojske.

U njoj se mogu vidjeti vojni zrakoplovi i ratni brodovi koji se pojavljuju u sjevernim, južnim i istočnim regijama Tajvana.

Slično kao i u prethodnim obavještajnim izvještajima, simulirana invazija u ovoj video simulaciji počinje tako što Kina pretvara jednu od svojih redovitih vježbi oko Tajvana u stvarni napad.

Tu se mogu vidjeti kineski projektili lansirani istovremeno s kopna, mora i zraka, kako padaju na tajvanske gradove Taipei, Hualien i Kaosiung.

“Uništimo stup tajvanske neovisnosti! Napadnimo bazu tajvanske neovisnosti! Prekinimo krvotok tajvanske neovisnosti”, stoji u videu.

Objava ovakve videosimulacije potvrđuje prethodno američko obavještajno izvješće da je Peking na putu prema invaziji na Tajvan do 2027. godine, prenosi Jutarnji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!