Lavrov o incidentu u švedskom WC-u: To je nehumano

Svijet 07. dec 202222:156 komentara
Izvor: Screenshot/TWITTER

Dok je govorio o iskustvima koja je doživeo tokom posjete zapadnim zemljama, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sa javnosti je podijelio svoje utiske o toaletima u Švedskoj.

Pritom nimalo nije skrivao koliko se neugodno iznenadio kad je saznao da će morati posjetiti tzv. uniseks WC, koji koriste i žene i muškarci.

„Ono što sam doživio prošle godine u Švedskoj, tokom sastanka OECD-a (Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj)… Oprostite na detaljima, ali kad sam pitao gdje je toalet, pokazali su mi na vrata na kojima je pisalo – WC“, rekao je on, prenosi Jutarnji.hr.

„Pitao sam da li je to ženski ili muški toalet, a oni su mi odgovorili – nama je to sve zajedničko! Nisam mogao vjerovati, ali baš tako je bilo. Ma nemate pojma koliko je to nehumano – zajednički toaleti – jednostavno nehumano“, ispričao je zgroženi Lavrov.

Njegove izjave izazvale su pravu lavinu podsmjeha među korisnicima Twittera. Jedan je sarkastično napisao „kako je ono što je Lavrov doživio u Švedskoj zbilja nehumano i puno strašnije od ubijanja nedužnih civila u Ukrajini“.

A u komentarima nije nedostajalo ni fotografija „egzotičnog“ dizajna toaleta iz same Rusije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar