Medvjed upao u kuću u SAD i napao tinejdžera: Spasio ga brat (18)

Svijet 28. maj 202421:44 0 komentara
Shutterstock

Tinejdžera u Arizoni brat, također tinejdžer, spasio je od crnog medvjeda nakon što je životinja upala u njihovu vikendicu. Medvjed je 15-godišnjaka izgrebao po licu te je nakon napada sjeo na kauč na trijemu kuće.

Medvjed je napao 15-godišnjeg Brighama Hawkinsa u jednoj od dvije kuće na obiteljskom imanju u Alpineu. Medvjed je ušao u kuću kroz ulazna vrata i udario tinejdžera po glavi, ispričala je njegova majka Carol za Sky News.

“Brigham ima neurološki poremećaj i sigurno bi ga medvjed ubio da moj drugi sin Parker (18) nije intervenirao”, kazala je majka tinejdžera. Kada ga je medvjed napao, Brigham je počeo vrištati.

“Parker je dotrčao iz druge kuće na imanju nakon što je čuo da njegov brat vrišti. Prvo je pomislio da je to neka vrsta velikog psa. Medvjed je odmah ugledao Parkera i počeo ga loviti. To je Brighamu dalo vremena da zatvori vrata kuće. Parker se uspio vratiti u drugu kuću, a medvjed ga je slijedio.

“Medvjed je šetao imanjem dok smo ga gledali kroz prozor, a potom je sjeo na kauč na trijemu i samo gledao oko sebe. Bilo je suludo. Zvala sam policiju i susjeda u pomoć. Moj suprug čekao je da medvjed skrene pogled kako bi odjurio do kuće u kojoj je bio Brigham”, ispričala je majka.

Zaposlenici Odjela za divljač i ribu u Arizoni došli su na mjesto događaja, no do njihovog dolaska medvjed više nikoga nije napadao.

“Nakon što su stigli na mjesto događaja, službenici Odjela za divlje životinje uspjeli su brzo locirati i otpremiti medvjeda”, priopćili su. Medvjed je bio mužjak za kojeg se procjenjuje da ima tri godine, dodali su.

Carol Hawkins kaže da je njezin sin bolje i da je već primio niz cjepiva protiv bjesnoće kao mjeru opreza, piše Sky News.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!