Oslobodio se konj iz kaveza u teretnom avionu koji je letio za Belgiju

Svijet 16. nov 202310:06 0 komentara
Pixabay

Teretni avion koji je iz New Yorka letio za Belgiju, morao se vratiti na aerodrom JFK nakon što se jedan konj oslobodio iz svoga kaveza i rastrčao po utrobi letjelice, pokazao je audio snimak kontrole leta.

Boeing 747 kojim upravlja prevoznik Air Atlanta Icelandic samo što je 9. studenog počeo svoj let preko Atlantskog oceana kada je pilot radio-vezom javio kontroli leta u Bostonu da je konj pobjegao i kreće se slobodno po avionu.

„Nemamo problema s letenjem, ali moramo se vratiti u New York“, rekao je pilot i dodao: „Ne možemo vratiti konja na njegovo mjesto.“

Kontrolor je na to odgovorio: „Primljeno, odobren vam je pristup JFK-u preko radarskih vektora“.

Pilot je također rekao da se zbog težine aviona mora otarasiti 20 tona goriva prije nego što se uputio nazad prema aerodromu.

Kontrolor je to odobrio i upozorio pilote drugih aviona u blizini da je „u tijeku ispuštanje goriva, otprilike 15 kilometara zapadno od Martha’s Vineyarda“.

Pilot Boeinga 747 imao je još jedan zahtjev: „Vjerujem da nam je potreban veterinar — veterinar, valjda se to tako zove – za konja pošto ćemo sletjeti“, rekao je. „Možete li o tome popričati s  New Yorkom?“

Kontrolor je rekao da će prenijeti poruku.

O prekidu teretnog leta prva je izvijestila TV mreža ABC News, koja je javila da je avion sletio na aerodrom te ubrzo potom poletio i uspješno stigao na aerodrom u Belgiji sljedećeg jutra.

AP čeka na komentar aviokompanije koja je vlasnik aviona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!