Osuđena kanadska pop zvijezda zbog silovanja i drugih zločina

Svijet 25. nov 202212:49
Izvor: Reuters

Sud u Pekingu osudio je u petak kanadskog pjevača Krisa Wua na 13 godina zatvora nakon što ga je proglasio krivim za zločine uključujući silovanje, nešto više od godinu dana nakon hapšenja u Kini, gdje je rođen i izgradio unosnu karijeru.

Sud u okrugu Chaoyang saopćio je da je istraga pokazala da je od novembra do decembra 2020. 32-godišnjak, poznat i kao Wu Yifan, silovao tri žene.

– Wu Yifan je iskoristio tri pijane žene… u svom domu – naveo je sud na svom službenom WeChat nalogu.

Bivši član K-pop grupe EXO, superzvijezda se vratio u Kinu 2014. godine kako bi nastavio solo karijeru.

Wu je priveden 31. jula prošle godine nakon što ga je 18-godišnja kineska studentica javno optužila da je naveo nju i druge djevojke, od kojih su neke mlađe od 18 godina, na seks s njim.

U to vrijeme, studentica je rekla medijima da ju je Wu namamio na seks kada je imala 17 godina, nakon što ju je naveo da popije veću količinu alkohola.

Sud ga je takođe proglasio krivim za zločin okupljanja grupe ljudi radi seksualnog promiskuiteta u julu 2018. godine, navodi se u saopćenju.

Kanadska ambasada u Pekingu nije odmah odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar, iako su državni mediji rekli da su njeni zvaničnici prisustvovali izricanju presude.

Takođe mu je naloženo da plati 600 miliona juana (83,77 miliona dolara) zbog skrivanja ličnog dohotka i drugih prekršaja u vezi sa porezom, saopćio je poreski biro.

Wu je utajio 95 miliona juana poreza od 2019. do 2020. skrivajući lični dohodak preko domaćih i stranih povezanih preduzeća i nedovoljno plaćenih poreza od 84 miliona juana, saopćile su vlasti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar