Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Niagare (FOTO)

Svijet 24. feb 202109:56 > 09:58 0 komentara
REUTERS/Lindsay DeDario

Dijelovi slapova Niagare koji se nalaze u državi New York na samoj granici između SAD-a i Kanade zaledili su se tijekom tijekom vikenda nakon što su se prošlog tjedna temperature u tom dijelu Amerike spustile na minus 18 Celzijevih stupnjeva.

Britanski Independent piše da su turisti, koji su se jučer ondje zatekli mogli vidjeti i fotografirati velike komade leda kako plutaju rijekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tijekom čitavog dana.

List piše da, premda se na nekim fotografijama čini da su vodeni slapovi u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje protjecati unatoč ekstremno hladnome vremenu, a velike ledene površine na slapovima su zabilježene i tijekom 2014. i 2015. kada je područje zahvatio polarni vorteks.

REUTERS/Lindsay DeDario TPX IMAGES OF THE DAY

Poput mnogih američkih država i državu New York u posljednja dva tjedna zahvatio je hladni val, a još snježnih oborina u tom se području očekuje i u idućih nekoliko dana.

Posljednji su put ovakvi prizori na slapovima Niagare viđeni 2017. godine, kada je u ovom dijelu države palo više od pola metra snijega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

REUTERS/Lindsay DeDario