Policija pješaku oduzela vozačku jer je bio pijan: “Nije ni vozio”

Svijet 21. feb 202407:32 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Može li policija pješaku oduzeti vozačku dozvolu? To se dogodilo u talijanskom gradu Como 30. studenog, a o cijelom slučaju je progovorio odvjetnik kažnjenog muškarca Ivano Chiesa.

Muškarac je s prijateljem bio na večeri, a parkirao je na mjesto gdje nije bilo dozvoljeno te su mu komunalni policajci odlučili napisati kaznu, prenosi Dnevnik.hr.

Kada je izašao iz restorana, obojica su prišla policajcima kako bi provjerili što se događa. A policajci su ih odlučili podvrgnuti alkotestu.

“Kod mog klijenta alkotest je pokazao nešto veću vrijednost od dopuštene. Oduzeli su mu vozačku unatoč činjenici da moj klijent u to vrijeme nije vozio, niti je upravo izašao iz svog automobila. Već je pješačio”, rekao je njegov odvjetnik za L’Unita.

Muškarac se odlučio žaliti se na odluku i žalba je prihvaćena.

“Nakon odluke suca ponovno smo otišli u policiju kako bismo dobili natrag vozačku dozvolu, ali službenici su se usprotivili, rekavši da se moj klijent najprije treba podvrgnuti medicinskim pretragama kojima će se utvrditi njegova sposobnost za vožnju. Zato sam rekao da ću ih prijaviti. Ali rečeno mi je da je to uobičajena praksa”, ispričao je odvjetnik.

Sudac je potom prihvatio odvjetnikov zahtjev, dopustivši vraćanje vozačke dozvole spomenutom muškarcu. Saga još traje te 22. veljače, ponovno pred sudom, održat će se saslušanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!