Pred dolazak oluje Elsa srušen preostali dio stambenog kompleksa na Floridi

Svijet 05. jul 202112:02
Izvor: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Djelomično urušeni stambeni kompleks u Miamiju koji je dosad odnio 24 života, srušen je u nedjelju navečer prije dolaska moguće tropske oluje Else.

Potraga i napori za spašavanje 121 nestale osobe su privremeno obustavljeni.

Gradonačelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava rekla je novinarima u nedjelju da će se napori za spašavanje nastaviti nakon rušenja, napominjući da je prošlo 11 dana od urušavanja zgrade.

Tropska oluja Elsa se od nedjelje poslijepodne kretala obalom Kube s vjetrovima od 95 kilometara na sat. Nakon što je oluja prešla Kubu kasnije u nedjelju i ponedjeljak, prognoza je da će se približiti zapadnoj Floridi u utorak ili srijedu.

U ruševinama kompleksa Champlain Towers South u Surfsideu, radnici su izbušili stupiće gdje su postavljeni mali eksplozivi kako bi preostale dijelove zgrade srušili na malom području, rekli su dužnosnici.

Stanovnici u obližnjim zgradama nisu se morali evakuirati, ali im je rečeno da ne izlaze van i da isključe klimatizacijske uređaje zbog prašine.

Umjesto uobičajenog vatrometa i zabava, to je područje ove su godine skromnije obilježilo 4. srpnja, a Miami Beach otkazao je proslavu Dana neovisnosti.

Istražitelji nisu utvrdili uzrok kolapsa 40 godina starog kompleksa 24. lipnja. Inženjersko izvješće iz 2018. godine otkrilo je strukturne nedostatke koji su sada u fokusu istrage.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar