Revital Gotliv pozvala na nuklearni napad: Sravniti Gazu bez milosti!

Svijet 11. okt 202318:04 2 komentara
Revital Gotliv (Screesnhot/YT)

Odvjetnica i Likudova zastupnica u izraelskom parlamentu Revital "Tally" Gotliv pozvala je vojsku da upotrijebi nuklearno oružje kao odgovor na napade Hamasa. U više objava na društvenim mrežama se založila za snažnu odmazdu nakon iznenadnog napada militanata.

“Projektil Jericho! Projektil Jericho! Strateško upozorenje prije nego razmotrimo uvođenje naših snaga. Oružje sudnjeg dana! Ovo je moje mišljenje. Neka Bog sačuva svu našu snagu”, napisala je Gotliv na X-u, nekoć poznatom kao Twitter, prenosi Newsweek.

“Pozivam vas da učinite sve i neustrašivo koristite oružje sudnjeg dana protiv naših neprijatelja”, napisala je u drugoj objavi, dodajući da Izrael “mora upotrijebiti sve što ima u arsenalu”. Navedene dvije objave su od ponedjeljka, ali i jučer je nastavila sa sličnim porukama.

Glasna je kritičarka Netanyahua

“Samo eksplozija koja potrese Bliski istok ovoj će zemlji vratiti dostojanstvo, snagu i sigurnost! Vrijeme je da se poljubi sudnji dan. Ispaljivanje moćnih projektila bez ograničenja. Slomiti i sravniti Gazu… bez milosti! Bez milosti”, poručila je jučer.

Pozvala je izraelsku vladu da što brže odgovori na Hamasovo “smijanje” zemlji. Gotliv je glasna kritičarka izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. U rujnu je optužila IDF i Shin Bet (Izraelsku sigurnosnu agenciju) da rade za palestinske “teroriste i zatvorenike”.

Netanyahu je pokrenuo rat protiv Hamasa i obećao im da će zapamtiti izraelski odgovor. Međutim, suočio se s novim kritikama zbog navodnih sigurnosnih i obavještajnih propusta koji su prethodili najsmrtonosnijem napadu na izraelsko tlo u više od pet desetljeća, podsjeća Index.

Opširnije u BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare