Rio de Janeiro zatvorio plaže

Svijet 20. mar 202107:35
AFP

Rio de Janeiro će za vikend zatvoriti čuvene plaže Copacabanu i Ipanemu, kako bi suzbio pojačano širenje koronavirusa, objavio je gradonačelnik Rija Eduardo Paes.

 

On je kazao kako je situacija u gradu “vrlo kritična” i pozvao građane da ostanu u kućama, ujedno je i zabranio i dolaske u Rio de Janeiro autobusima, kako bi spriječio širenje virusa, koje se dielom pripisuje zaraznijoj brazilskoj varijanti, tvrdi Daily Mail.

Plaže su prvobitno zatvorene prije godinu dana tijekom prvog vala epidemije u zemlji, mada to tada nije donijelo pčekivane rezultate jer su često bile prepune ljudi.

Plaže su ponovo otvorene u studenome pred početak ljeta na južnoj hemisferi.

Odluku o zatvaranju kritizirao je brazilski predsjednik Jair Bolsonaro, zabrinut, kako je rekao, da će stanovnici toga grada dobiti premalo vitamina D.

“Vitamin D je način da se izbjegne teški oblik bolesti”, rekao je. “A kako dobiti vitamin D? Na suncu”.

Paes je upozorio da bi u ponedjeljak uslijedilo još restriktivnih je jer javne bolnice u Riju trenutno imaju popunjenost od 95 posto kapaciteta u jedinicama intenzivne njege.

Pandemija je u Brazilu izvan kontrole a u mjesec dana broj umrlih se udvostručio s oko tisuću prosječno dnevno u veljači na preko dvije tisuće u ovom tjednu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare