Rusi prijete Njemačkoj nuklearnim oružjem: “Ionako im je već hladno”

Svijet 19. sep 202210:41 0 komentara
Julia Davies/Twitter/screenshot

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne koristi taktičko nuklearno ili kemijsko oružje kako bi vratio izgubljena područja u Ukrajini.

O izjavama američkog predsjednika raspravljali su i na ruskoj državnoj televiziji, a kolumnistica za The Daily Beast i ruska medijska analitičarka Julia Davis objavila je isječak te rasprave.

Član ruske Dume Andrej Guruljov izjavio je da ruski poraz u Ukrajini nije opcija.

“Mi ćemo pobijediti i preživjeti, bez obzira na cijenu”, započeo je.

“Biden kaže – “ako Rusija bude koristila nuklearno oružje u Ukrajini…”. Govori li on da bi mi mogli koristiti nuklearno oružje u Ukrajini? Da, mi bi mogli upotrijebiti nuklearno oružje, ali sigurno ne u Ukrajini. Mi i dalje moramo ovdje živjeti”, kazao je Guruljov.

Nakon toga je nuklearnim oružjem zaprijetio Nijemcima, navodeći da im je već hladno, aludirajući na ovisnost o ruskim energentima.

“Sretan, dobro nahranjen ‘njemački građanin’, čija se stražnjica već počinje smrzavati uoči nadolazeće zime. On bi trebao razumjeti da ako ćemo upotrijebiti nuklearno oružje, glavno središte za donošenje odluka je Berlin”, rekao je, na što je voditelj emisije dodao da znao još nekoliko takvih središta.

“Ne samo da će im se kuća smrznuti nego će im cijela nacija biti u potpunom kaosu, što u konačnici znači njihovu propast”, dodao je Guruljov.

Osvrnuo se ponovno na izjavu predsjednika SAD-a koji je naveo da će NATO reagirati po članku 5. upotrijebi li Rusija nuklearno oružje, a potom je zaoprijetio Britancima.

“Ali, ako mi britanske otoke pretvorimo u pustinju u tri minute koristeći taktičko nuklearno oružje, oni mogu iskoristiti pravo na članak 5. – ali za koga? Nepostojeću zemlju pretvorenu u pustinju? Neće oni odgovoriti, ne trebamo se toga plašiti”, poručio je Guruljov.

Potom je usporedio vojni potencijal Rusije i NATO saveza, navodeći da NATO ima tri puta veći potencijal, ali da se Rusi mogu uspješno braniti, ali da ne bi u tom slučaju krenuti u ofenzivne akcije. Upozorio je NATO snage da se ne uključuju u sukob jer se Rusi neće plašiti upotrijebiti nukelarno oružje, a Davis navodi da su takve izjave u suprotnosti s dosadašnjim ruskim tezama – da je Rusija već u ratu s NATO-om.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!