Ruski dužnosnik objavio: Ovo su 4 razloga zašto je Putin morao pokrenuti rat

Svijet 03. nov 202218:19
Izvor: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Magomedsalam Magomedov, zamjenik šefa administracije ruskog predsjednika, naveo je četiri razloga kojima pokušava opravdati rusku agresiju na Ukrajinu. On ističe da upravo zbog ta četiri razloga ruski predsjednik Vladimir Putin nije imao drugu opciju osim da pokrene rat.

“Otvorena potpora i promicanje neonacističke ideologije, brza militarizacija Ukrajine, stalni pozivi na aneksiju ruskih teritorija, sve veća prijetnja našoj nacionalnoj sigurnosti i stabilnosti nisu ostavili predsjedniku naše zemlje Vladimiru Putinu drugog izbora nego da pokrene ‘specijalnu vojnu operaciju'”, rekao je Magomedov u četvrtak, prenosi ruska novinska agencija Tass.

Ovo nije bila laka odluka, ali je bila iznimno potrebna, prije svega radi budućnosti naše zemlje, djece i unuka”, dodao je.

Magomedov je rekao da “ovu odluku podržava pretežna većina ruskog naroda”.

Podsjetimo, ruska invazija za započela je 24. veljače. Iako se podaci o vojnim gubicima ne ažuriraju svakodnevno, pa nije moguće znati točne podatke, Valerij Zalužni, glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga u kolovozu je rekao da je njegova zemlja izgubila oko 9000 pripadnika vojnog osoblja, prenosi Newsweek.

S druge strane, prema podacima ukrajinskog Glavnog stožera Oružanih snaga, od početka invazije poginulo je oko 74000 ruskog vojnog osoblja. Ti se podaci uvelike razlikuje od onih koje je objavila Rusija.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posljednji je put u rujnu govorio o ruskim vojnim gubicima, i to na dan kad je proglašena djelomična mobilizacija. Šojgu je tom prilikom izjavio da je smrtno stradalo oko 6000 ruskih vojnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar