Ruski ministar zvao Pariz, Ankaru i London: “Ukrajina prijeti prljavom bombom”

Svijet 23. okt 202221:19 0 komentara
Mikhail METZEL / Sputnik / AFP

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu razgovarao je u nedjelju telefonom s francuskim ministrom obrane Sebastienom Lecornuom i turskim i britanskim kolegom Hulusijem Akarom i Benom Wallaceom o sukobu u Ukrajini, objavila je ruska vojska.

To se još nije dogodilo od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

U razgovoru s Lecornuom, Šojgu je rekao da situacija u Ukrajini “ima tendenciju eskalacije koju se neće moći kontrolirati”, po priopćenju.

Prenio je, kao i Akaru i Wallaceu, “svoju zabrinutost zbog mogućih ukrajinskih provokacija korištenjem ‘prljave bombe'”, dodaje se.

Francuski ministar potvrdio je u svojem priopćenju da su razgovarali o ruskoj bojazni od “ukrajinskog napada prljavom bombom na njihovu teritoriju kako bi se prebacilo krivnju na Rusiju”.

Lecornu je podsjetio da “Francuska odbija svaki oblik eskalacije, osobito nuklearne” i istaknuo svoju odlučnost da “pridonese mirnom rješenju sukoba zajedno sa saveznicima”.

Šojgu je u petak razgovarao telefonom s američkim kolegom Lloydom Austinom, drugi put od početka rata u Ukrajini. Razgovarali su o situaciji u Ukrajini, priopćili su Moskva i Washington.

Šojgu je razgovarao s kolegama u trenutku kada je Rusija suočena s velikom ukrajinskom protuofenzivom i tvrdi da je više ruskih regija uz granicu izloženo “značajno jačem” ukrajinskom granatiranju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!