Šef Wagnera priznao da je bitka za Bahmut naštetila njegovim snagama

Svijet 29. mar 202317:11
Ukrajinski vojnici ispaljuju granatu iz haubice M777 na liniju fronta u oblasti Donjeck, Ukrajina, 23. novembra. Radio Slobodna Evropa/Radio Sloboda/Serhii Nuzhnenko, preuzeto sa Reutersa

Šef ruske plačenićke skupine Wagner priznao je u srijedu da su borbe za ukrajinski grad Bahmut nanijele teške gubitke njegovim snagama, kao i ukrajinskoj strani

Bahmut, gradić na istoku Ukrajine koji je mjesecima meta ruske ofanzive, poprište je intenzivnih sukoba i uništenja u vjerojatno najdužim i najkrvavijim borbama od početka rata.

“Bitka za Bahmut je praktički uništila ukrajinsku vojsku i, nažalost, jako naštetila privatnoj vojsci Wagneru”, rekao je Jevgenij Prigožin u audio snimci.

Ruski dužnosnici kažu da se njihove snage dobro drže u uličnim borbama za svaku kuću, ali još nisu uspjele okružiti Bahmut i natjerati Ukrajince na povlačenje što se prije nekoliko tjedana činilo izvjesnim.

Britanska vojna obavještajna služba objavila je u srijedu da su ukrajinske snage uspjele potisnuti Ruse s jedne od glavnih linija opskrbe koja vodi do grada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad