Svećenik usred mise krenuo piti iz kaleža, pa osjetio čudan miris: “To je zastrašujuća poruka mafije!”

Svijet 27. feb 202414:58 0 komentara
Pixabay

Felice Palamara u subotu je, tijekom večernje mise u crkvi San Nicola di Pannaconi u Cessanitiju, malom gradu u talijanskoj regiji Campania, taman bio posvetio kalež s vodom i vinom, no kad je krenuo otpiti gutljaj, osjetio je čudan miris. Odmah je shvatio da je u kaležu zapravo izbjeljivač, a vjeruje se da je ovaj zastrašujući incident prijeteća poruka zloglasne, lokalne mafije.

Misa je odmah prekinuta, a laboratorijski testovi kasnije su potvrdili sumnje – tekućina u kaležu uistinu je sadržavala izbjeljivač, što je bilo dovoljno da policija pokrene opsežnu istragu, prenosi The Guardian.

Otac Palamara, koji je često govorio protiv Camorre, mafijaške organizacije nastale u Campaniji, za lokalne medije rekao je da je primio nekoliko prijetnji smrću, a nepoznati počinitelji u posljednjih nekoliko mjeseci dvaput su mu oštetili automobil.

– Moja osveta zove se ljubav, moj štit je oprost, a moj oklop milosrđe… Prepreke me neće zaustaviti, niti ću se uplašiti tame – objavio je na društvenoj mreži hrabri svećenik, koji je u međuvremenu dobio i policijsku pratnju.

Lokalni biskup Attilio Nostro rekao je kako njegova biskupija “proživljava trenutak patnje zbog zastrašivanja koja nemaju nikakve veze s normalnim kršćanskim životom župa”.

– Iz tog razloga ponovno pozivam kršćanske zajednice da se ne obeshrabre ovim jezikom nasilja. Ne smijemo popustiti ovoj logici, ne smijemo dopustiti da nas iskušaju nelagoda i ljutnja – dodao je.

Nažalost, Felice Palamara nije jedini svećenik koji je postao meta mafije. Vraćajući se s večere u Cessanitiju, Francesco Pontoriero iz župe San Basilio Magno pronašao je mrtvu mačku na haubi svog automobila.

Stoga nije neuobičajeno da svećenici u Italiji žive pod policijskom zaštitom. Otac Maurizio Patriciello, svećenik u Caivanu kraj Napulja, koji se godinama bori protiv mafijaškog kriminala, ima dva tjelohranitelja koji ga prate u stopu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!