Svi su mislili da je mrtav: Imao je 17 godina kada ga je susjed zarobio, držao ga u podrumu 27 godina (VIDEO)

Svijet 17. maj 202414:17 0 komentara
Omar bin Omran spašen nakon 27 godina zatočeništva
Facebook Screenshot

Čovjek koji je nestao u dobi od 17 godina spašen je iz podruma susjedove kuće nakon navodne otmice koja je trajala gotovo tri decenije. Žrtva, imenovana samo kao Omar Bin Omran, nestala je u alžirskom gradu Djelfi prije 27 godina, a njegova je porodica pretpostavila da je umro tokom građanskog rata između vlade te sjevernoafričke zemlje i raznih islamističkih pobunjeničkih grupa.

Uhapšen 61-godišnji državni službenik

Snimka na kojoj ga živa izvlače iz skrovišta nakon što je policija pretresla kuću u blizini njegove stare porodične kuće postala je viralna nakon što su dužnosnici potvrdili da su uhapsili 61-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da ga je držao u zarobljeništvu.

Javni tužioci u Djelfi, planinskom gradu u Alžiru s populacijom od nešto manje od 500.000 ljudi, obavijestili su javnost da je 12. maja u 20 sati pronađen 45-godišnji Omar B., star 45 godina dok je uhiapšen B. A., njegov 61-godišnji susjed.

Smatra se da je uhapšeni muškarac radio kao državni službenik i živio sam, piše Sunday World.

Susjed otetog čovjeka rekao je za alžirsku TV stanicu Bilad: “Njegova jadna majka umrla je dok je bio u zarobljeništvu, a da nije znala što mu se dogodilo.”

Anonimna dojava

Alžirski mediji objavili su snimku trenutka kada je bradati Omar B. otkriven u, kako se opisuje, natkrivenom bunaru ispod stogova sijena na farmi ovaca.

“Ured javnog tužitelja zaprimio je prijavu anonimne osobe koja tvrdi da se Omar bin Omran, koji se vodi kao nestao gotovo 30 godina, nalazi u kući jednog od svojih susjeda, unutar ovčarnika”, rekao je sudski dužnosnik.

Facebook Screenshot

Nakon toga je glavni tužilac naredio policiji da otvori istragu.

“Državno tužiteljstvo naložilo je žrtvi medicinsku i psihološku pomoć, a osumnjičeni će odmah po okončanju uviđaja biti priveden državnom odvjetništvu”, dodao je.

Dužnosnici su obećali da će se “počinitelju toga gnusnog zločina” suditi “strogo”.

Neslužbeni lokalni izvještaji kažu da je žrtvinoj porodici dojavljeno gdje se Omar nalazi nakon što je brat navodnog otmičara iznio pritužbe na društvenim medijima tokom rasprave o nasljedstvu.

Alžirski mediji izvijestili su da je Omar rekao kako nije mogao pozvati pomoć zbog čini koje je njegov navodni otmičar bacio na njega.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!