Tijelo žene pronađeno u mumificiranom stanju s porukom „Treba mi pomoć“

Svijet 26. jan 202319:34
Pixabay

Žena ležala je mrtva u socijalnom smještaju skoro četiri godine prije nego što je pronađena u "mumificiranom, gotovo skeletnom stanju". Laura Vinham, koja je bolovala od šizofrenije, napisala je "Treba mi pomoć" na svom kalendaru neposredno prije smrti.

Ova 38-godišnjakinja je živjela u opštinskom stanu u Vokingu u Velikoj Britaniji, ali niko iz socijalne službe ili njenog tima za mentalno zdravlje je nije pregledao tri i po godine. Njena kirija je nastavila da se plaća kroz stambene naknade, a čak je registrovana i godišnja provjera bezbjednosti gasa.

Porodica ove žene držala se podalje od nje jer je Laura zbog šizofrenije vjerovala da će joj oni nauditi. Ali na kraju, njen zabrinuti brat i majka zatražili su od policije da provali u njen stan gdje je u maju 2021. došlo do užasnog otkrića, prenosi Nova.rs.

Vjeruje se da je Vinham umrla u novembru 2017. i morala je da bude identifikovana putem stomatološke dokumentacije, a njen uzrok smrti nije utvrđen.

„Uvijek smo se nadali da će joj biti bolje uz stručnu pomoć i da će se jednog dana naš kontakt nastaviti. Nikad nismo vjerovali, na jednu sekundu ćemo je naći mrtvu na podu, a koliko je tako dugo ležala, niko ne zna“, navela je njena sestra Niki.

Laura je 2014. upućena na liječenje nakon što je osoblje u njenom socijalnom smještaju primijetilo da je ‘nezdrava, prilično mršava, da nema prijatelja i da vjeruje da je ljudi posmatraju“.

Socijalni radnici, uprkos tome što im je rečeno da joj telefon ne radi, pokušali su da je nazovu, a zatim joj samo slali pisma u stan, pružajući detalje o lokalnim bankama hrane i kontakt podatke timova za podršku.

Kada nakon dvije sedmice nije stigao nikakav odgovor, njen slučaj je zatvoren u sistemu. Vjeruje se da je Vinham umrla nekoliko nedjelja kasnije u novembru 2017. godine, jer su tada prestale bilješke koje je pravila na svom kalendaru, nakon što je napisala „Treba mi pomoć“.

Na kraju, u maju 2021. njen brat Roj i majka Merilin odlučili su da ponovo pokušaju da uspostave kontakt. Provirujući kroz sandučić, Roj je ispod ćebeta primetio nešto što je ličilo na stopalo i pozvali su policiju.

Policajci su provalili u stan i pronašli mladu ženu u „mumificiranom, gotovo skeletnom stanju“, piše Daily Mail.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar