Ubojstvo Nijemca i njegove kćeri u Paragvaju povezano s krađom skupih violina

Svijet 11. nov 202107:12 0 komentara
DANIEL DUARTE / AFP

Ubojstvo Nijemca i njegove kćeri tinejdžerice u malom paragvajskom gradu prošlog mjeseca vjerojatno je povezano s krađom nekoliko skupocjenih violina, slavnih Stradivarija vrijednih milijune dolara, objavile su vlasti u srijedu.

Bernard Raymond von Bredow (62) i njegova kći Lorena Lydia (14) ubijeni su krajem listopada u gradu Aregua, u blizini glavnog grada Asunciona. Na njegovom tijelu uočeni su znakovi mučenja, rekla je policija.

Von Bredow je bio kolekcionar glazbenih instrumenata i preselio se u Paragvaj 2018. Tužiteljica Sandra Ledesma rekla je da sumnjaju da tri von Bredowova prijatelja stoje iza zločina i da su ih priveli na ispitivanje.

“Malo ljudi je znalo da je sa sobom nosio neke antikvitete za kojima su žudjeli mnogi kolekcionari iz cijelog svijeta”, rekla je Ledesma u intervjuu za lokalnu radio postaju.

Dodala je kako sumnjaju da su violine slavni Stradivarijevi instrumenti iz 18. stoljeća.

Vlasti su izvršile raciju u domovima trojice van Bredowovih prijatelja i kažu da su pronašli oružje i kartu s očitom lokacijom violina i potvrde koje potvrđuju njihovu autentičnost.

Stradivarijeve violine lako mogu stajati više od milijun dolara, a 2011. jedna je prodana za 16 milijuna dolara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad