Užas u Pennsylvaniji: Policajac silovao bebu, majka pomagala da se zločin prikrije

Svijet 22. apr 202408:15 0 komentara
X

Steven Kyle Cugini (28), policajac i vojni veteran iz Jorka u Pennsylvaniji u SAD-u, uhapšen je prošlog utorka pod optužbom za silovanje i teški napad na trinaestomjesečnu bebu.

Naime, on je prilikom ispitivanja u policiji tvrdio je da je dijete izujedao porodični pas, da bi kasnije priznao gnusni čin.

Prema javnim evidencijama i tvrdnjama društvenih mreža, Cugini je otac mladih blizankinja, te cijeli slučaj postaje još bizarniji.

Istragu je vodila jedinica za kriminalističku istragu “Likens”, koja je odgovorila na izvještaje o teškim modricama kod 13-mjesečnog djeteta između 11. i 15. aprila.

Prema krivičnoj prijavi, dijete je zadobilo prijelom obje potkoljenične kosti na lijevoj nozi, kao i druge povrede koje ukazuju na seksualno zlostavljanje.

Sudski dokumenti pokazuju da je majka djeteta optužena da je pomagala u prikrivanju zlostavljanja – ali protiv nje nije podignuta optužnica.

Cugini je prvo pokušao da za bebine povrede okrivi osip od pelena, a potom je pokušao da ubijedi istražitelje da ju je napao porodični pas.

Majka bebe je prvobitno podržala njegove tvrdnje, ali tekstualne poruke koje su razmjenjivali pokazale su da se ona suočila sa njim zbog modrica.

Na kraju je majka priznala da je dozvolila Cuginiju da okupa njenu kćerku u noći 13. aprila dok je spremala večeru.

Osumnjičeni je tada navodno zaključao vrata kupatila kako bi spriječio njenog petogodišnjeg sina da uđe, međutim majka je čula svoju kćerku kako “jako glasno plače”, došla je do vrata i počela da lupa.

Prema izjavi pod zakletvom, kada je majka pokucala na vrata Cuginiju je trebalo 10 sekundi da odgovori, a majica mu je bila mokra, kao i pantalone.

Na kraju je priznao zločin nakon što su ga saslušali policajci i potvrdio da su se povrede dogodile dok je sam brinuo o djetetu.

Kancelarija okružnog tužioca okruga Dofin podnijela je krivičnu prijavu u utorak i Cugini je odmah uhapšen bez incidenata.

On je radio kao policajac u gradu Jork i odmah je suspendovan sa radnog mjesta, piše Daily Mail.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!