Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Svijet 24. feb 202411:23 0 komentara
Picvario Media, LLC / Alamy / Alamy / Profimedia

Izmjene latvijskog Zakona o cestovnom prometu daju vlastima pravo da zaplijene automobile s ruskim registarskim oznakama, izvijestila je Latvijska uprava za sigurnost cestovnog prometa (CSDD).

Vlasnici vozila registriranih u Rusiji imali su do 14. veljače opciju ili registrirati svoje automobile u Latviji, ili ih ukloniti iz zemlje, priopćio je CSDD, a prenosi Yahoo News.

Vozila registrirana u Rusiji smiju sudjelovati u cestovnom prometu u Latviji samo u tranzitu. Vozači trebaju imati na umu da vozilo s ruskom registracijom može samo jednom proći kroz Latviju.

Prije ulaska u zemlju obvezno je dati podatke o vozilu, vozaču i razdoblju u kojem će automobil biti u Latviji. Ovo trajanje ne smije biti duže od 24 sata.

Izbjegavanje registracije vozila ili izlazak iz zemlje, ako postoji sumnja na neovlaštenu upotrebu u cestovnom prometu, daje vlastima pravo na oduzimanje vozila.

Također postoji kazna u rasponu od 750 do 2.000 eura za nezakonito upravljanje automobilom s ruskim registarskim oznakama.

Podsjetimo, Latvija je ranije obavijestila kako namjerava prebaciti 14 automobila, oduzetih od pijanih vozača i procijenjenih na više od 100 tisuća eura, u Ukrajinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!