MUP HNK: Službenici N/FSBiH samovoljno napustili pratnju

Screenshot/Avaz

Ministarstvo unutrašnjih poslova hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se nakon incidenata za vrijeme i poslije susreta 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine izmešu Veleža i Borca.

U saopštenju MUP-a se između ostalog navodi da su službena lica N/FSBiH samovoljno napustila kolonu prije nego je došlo do napada utunelu Lendava nadomak Jablanice.

“Dana 21.09.202U1. godina na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima odigrana je fudbalska utakmica u okviru Premijer lige BiH između FK Velež-Mostar i „Borac“ Banja Luka. U 82 minuti fudbalska utakmica je prekinuta na zahtjev delegata, zbog ulaska navijača FK Veleža u fudbalski teren. U kratkom roku policijski službenici PU Mostar su udaljili navijače sa terena i tribina, bez upotrebe fizičke snage.

U skladu sa planom obezbjeđenja policijski službenici PU Mostar gostujuće fudbalere i službenike Fudbalskog saveza BiH, službenim policijskim vozilima dopratili su do Aleksin han, gdje ih preuzimaju policijski službenici PU Konjic. U mjestu Jablanica autobus sa gostujućim fudbalerima uz policijsku pratnju nastavlja kretanje u smjeru Prozor, dok službenici fudbalskog saveza samovoljno napuštaju kolonu i kreću u smjeru Sarajeva magistralnim putem M-17, bez obavještavanja policijske pratnje.”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Vozilo presretnuto u tunelu Lendava

U saopštenju se još dodaje da su počinioci se nalazili u putničkom vozilu marke Golf, te da se još uvijek traga za počiniteljima.

“Oko 23,45 sati ispred tunela “Lendava“ putničko vozilo marke Golf-V u kom su se nalazila 4 NN lica izvršili su presretanje vozila u kom su se nalazili službenici Fudbalskog saveza BiH, te su bejzbol palicama napravili materijalnu štetu na vozilu i ubacili zapaljivo pirotehničko sredstvo u vozilo pri čemu je vozilo u potpunosti izgorilo.

Nakon obavljenog uviđaja i drugih službenih radnja, policijski službenici PU Kojic izvršili su policijsku pratnju službenika Fudbalskog saveza do prevoja Ivan sedlo.

Pripadnici MUP-a HNK preduzimaju sve mjere i radnje predviđene Zakonom da pronađu izvršioce ovog krivičnog djela.”, navodi se u saopštenju MUP-a HNK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare