“100% se volimo”

Vijesti 02. apr 202119:09 > 20:45 0 komentara

Na Svjetski dan podizanja svijesti o autizmu, udruženje "Colibri" zajedno sa bh. kantautorom Latifom Moćevićem kreirali su pjesmu "100% se volimo" kako bi na ovaj dan poslali poruku svim ljudima, dječacima i djevojčicama da je ljubav ta koja nas je ujedinjuje, čini jednakima i sretnima.

Aida Hrnjić kazala je kako su planirali koncert na kojem bi predstavili pjesmu, ali zbog epidemiološke situacije to nije bilo moguće.

“Latif je naš muzikoterapeut i pravi sjajan posao s djecom. Djeca imaju različite talente, neka pjevaju, neka sviraju, neka plešu. Snimili smo ovo i umjesto koncerta puštali smo snimke koji imaju veliki broj pregleda”, kazala je Hrnjić u Danu uživo.

Latifu su se pridružil kolege Dalal, Eldin Huseinbegović i Armin Muzaferija koji su zajedno s predivnom dječicom, zapjevali i snimili spot pun ljubavi i sretnih, iskrenih osmijeha.

“Malo vremena smo potrošili da napišemo pjesmu. To je dokaz da umjetnost dolazi neočekivano. Dovoljna je samo želja da napravimo nešto lijepo. Mi smo se družili uz kafu u centru Colibri i u momentu kada smo shvatili da je to ono što želimo i da je naš moto “sto posto se volimo” te da je to poruka koju želimo poslati ljudima, djevojčicama i dječacima, jednostavno kao da je muzika spuštena s neba. Imao sam refren i onda je Daliborka ušla i kazala – imam strofu. Tako je nastalo”, rekao je Močević.

Hrnjić je kazala da su, uprkos tome što nisu imali podršku institucija, odlučili da se bore i naprave jedan ovakav projekat koji je izazvao divne rekacije ljudi i “zarazio” ih ljubavlju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!