7. Neretva MEDIA Regata dokazala da je moguće spojiti zajednicu za veće dobro

Vijesti 20. jun 202222:30 0 komentara
UG Zelena rijeka

Ovogodišnja Media regata okupila je medijske radnike iz 28. bh medija, a dio je sadržaja manifestacije Dani Grada Konjica. Organizator regate je Udruženje građana Zelena rijeka, u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj Prvi korak iz Konjica i Udruženjem privrednika Konjica. Velika podrška organizaciji događaja došla je i od Grada Konjica, uz pokroviteljstvo BH Pošte i kompanije Eko život iz Tuzle. Podrška je pružena i od prijatelja regate, hotela Garden city i kompanije Vispak.

Organizator je za novinare, fotografe i snimatelje u petak, 17.juna, organizovao druženje u Džajićima, dok je rafting na Neretvi za učesnike održan u subotu, 18.juna, od Glavatičeva do Džajića, s ciljem promocije turističkog potencijala Grada Konjica. Za najuspješnije učesnike organizator je obezbijedio nagrade.

UG Zelena rijeka

Pobjednici ovogodišnje regate su predstavnici medija: N1, Drukčijeg radija i TNT radija, koji su stazu dužine 18 kilometara preveslali za 1 sat, 27 minuta i 18 sekundi. Drugo mjesto osvojili su predstavnici medija: Klix, Oslobođenje i Kanal 6. Treće mjesto pripalo je predstavnicima medija: Glas Goražda, RTV TK i Anadolija.

UG Zelena rijeka

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja građana “Zelena rijeka” na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, planira skrenuti pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina.

UG Zelena rijeka

Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune, saopćeno je iz udruženja građana Zelena rijeka.

Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!