Marić: OHR u Mostaru ne prihvata ništa što Bošnjaci traže

Vijesti 13. jun 201610:04 > 10:08
N1

Salem Marić iz GO Mostar u programu N1 televizije odgovorio je na rješenje HDZ-a za ovaj grad, kazavši da na nivou grada - sve mora biti jedinstveno.

“SDA je zajedno sa SBB-om uputila prijedlog gdje se kaže da Mostar želi organizovan i niži nivo ispod nivoa grada, sa sedam gradskih područja. Oni moraju imati nadležnosti, i nesporazum SDA – HDZ se dešava na tom pitanju”, kaže Marić.

“Smatramo da se kroz pitanja izbornog zakona treba riješiti pitanje Mostara. Tražili smo da se dio nadležnosti pojača u odnosu na sadašnja gradska podrčja”, ističe, dodavši da je SDA HDZ-u ponudila i mogućnost da se izbori održe po starom zakonu.

“Mogli smo to dogovoriti, i htjeli smo se dogovoriti o nadležnostima sa HDZ-om, i da ih parlamentarne strane potpišu. Ni to HDZ-u nije prihvatljivo i sada se vraća priča o Gradskom vijeću. Nisam optimista da će doći do rješenja”.

Marić je kazao ni da mu nije jasan pristup OHR-a prema Mostaru.

“Oni su nama nametnuli taj status, a sada ne prihvataju ništa što Bošnjaci traže. Na sceni je neshvatljiv odnos prema gradu Mostaru. Govore kako se trebamo između sebe dogovoriti, a kada mi dođemo sa prijedlozima ispada kao da se dijelimo i radimo ispod stola”, izjavio je predsjednik GO Mostar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.