Pročitajte detalje o hapšenju Ize Spahovića i Amara Adrovića

Vijesti 14. jun 201618:03 > 18:10
Source.ba

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su u okviru akcije "Blic" u sarajevskom naselju Bistrik uhapsili Izu Spahovića i Amara Adrovića zbog sumnje da su počinili iznudu i ugrožavanje sigurnosti.

FUP je saopštio da su njih dvojica u prethodnom periodu, uz ozbiljne prijetnje po život i imovinu, iznudili milion KM od oštećene osobe čiji su inicijali E.S. iz Gradačca.

U saopštenju se navodi da je oštećeni E.S. osumnjičenim osobama radi pružanja navodne “zaštite” na mjesečnom ili sedmičnom nivou bio prinuđen predavati iznose od 3.000 do 20.000 KM ili eura na različitim lokacijama na području Tuzlanskog kantona ili Kantona Sarajevo, a koje osumnjičeni prethodno odrede.

Tokom pretresa pronađeni su mobilni telefoni i SIM kartice koji su korišteni za izvršenje predmetnih krivičnih djela, notesi, evidencije, određena količina novca, vatreno oružje i određena količina municije, “ekstazi”, te drugi predmeti.

Uhapšene osobe biće privedene u službene prostorije FUP-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu, biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pružali su policijski službenici MUP-a Tuzlanskog i MUP-a Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.