U opsežnoj akciji "Mreža" MUP-a ZDK uhapšeno 30 osoba

Vijesti 15. jun 201607:37 > 07:41
FUP/Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona u akciji kodnog naziva Mreža uhapsili su 30 osoba koje se sumnjiče za trgovinu i distribuciju nelegalnih droga.

U ranim jutarnjim satima pretresena je 51 lokacija na području Ze-Do kantona, a uporedo su pretresene i četiri lokacije u Srednjobosanskom kantonu i dvije u Trebinju.

Akcije su izvršene s ciljem pronalaženja i oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku protiv 30 ljudi, kao i za pronalaženje i hapšenje 35 osoba koje se terete za stavljanje u promet ilegalnih supstanci, navodi se u saopšenju MUP-a Ze-Do kantona.

Akciji MUP-a pomoć je pružila i Federalna uprava policije, te pripadnici MUP-a KS, TK i Srednjobosanskog kantona. U “Mreži” je angažovano ukupno 450 policijskih službenika.

Do sada je prikupljeno 50 materijalnih dokaza protiv 30 uhapšenih osoba, oduzeta su tri pištolja, 1.110,85 grama opojnih droga, 92 komada municije i veća količina tableta sa psihoaktivnim komponentama.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenima, koji će biti predati na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, stoji u saopštenju.

MUP ZDK
MUP ZDK
MUP ZDK/Ilustracija
MUP ZDK
Arhiv
MUP ZDK

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.