Galijašević proglašen za najboljeg gradonačelnika pa uhapšen

Vijesti 15. jun 201614:42 > 14:48
Anadolija

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen je jutros u akciji Federalne uprave policije zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Primanje dara ili drugih oblika koristi''.

Pored gradonačelnika, uhapšene su još tri osobe, a zanimljivo je da je prvi čovjek najvećeg grada Unsko-sanskog kantona prije desetak dana proglašen za – gradonačelnika godine u izboru Evropsko pokreta u BiH.

 ”I ova dva priznanja koja smo danas kao lokalna zajednica dobili potvrda su da smo u protekle tri godine uspješno realizirali niz odluka zahvaljujući kojima smo otvorili grad za investicije. Svjedoči tome i preko 180 miliona KM domaćih i stranih investicija i ovakva priznanja mogu biti samo vjetar u leđa daljnjem razvoju našeg grada’, istakao je tom prilikom danas privedeni gradonačelnik Galijašević.

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini (EPuBIH) je, inače, nastao udruživanjem nevladinih organizacija i pojedinaca iz više gradova Bosne i Hercegovine. Danas EPuBIH ima preko 60 kolektivnih i 100 individualnih članova iz preko 30 gradova Bosne i Hercegovine i Evrope.

Galijašević je uhapšen u akciji kodnog naziva Una 2016.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.