NUS pronađen u Gračanici i Vogošći

Vijesti 01. jul 201612:34 > 12:45
Anadolija / Arhiv

U izvještaju Federalne uprave civilne zaštite je navedeno kako je 30. juna i prvog jula u nekoliko općina FBiH došlo do požara niskog rastinja, ali koga su vatrogasci uspješno ugasili.

Pored požara, jedna od intervencija bila su i neeksplodirana ubojna sredstva i to u Tuzlanskom kantonu i Kantonu Sarajevo.

Općinska služba civilne zaštite Gračanica je 30. juna pozvala KOC Tuzla kako bi ih obavijestili o postojanju NUS-a. O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES FUCZ.

„B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ je 30. juna 2016. godine nastavio proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Policijska stanica Vogošća je pozvala Kantonalni operativni centar civilne zaštite te ih obavijestilo o pronalasku NUS-a 30. juna 2016. godine u 17:35 sati. Rečeno je da se u njihovim prostorijama nalazi sedam komada metaka.

O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji će navedeni NUS preuzeti u narednom periodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.