Nova nada za mladog golmana Miloša Božovića

Vijesti 06. jul 201617:31 > 17:39
N1

Sjećate li se Miloša Božovića - mladog golmana fudbalskog kluba Slavija?

Utakmica omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slavije i Zvijezde iz Gradačca 31. avgusta 2014. šokirala je njegove roditelje, igrače, trenera, rodbinu, prijatelje. Miloš je zadobio udarac u glavu. Naizgled je to bila bezazlena sportska povreda, ali već od idućeg dana Miloš Božović je u komi. Do danas. Puna 22 mjeseca.

Mladi golman jutros je prevezen u Zagreb. Miloša i njegovu majku u Kliničku bolnicu Dubrava primio je šef Zavoda za neurohirurgiju dr. Darko Chudy. Ovaj poznati neurohirurg specifičnim metodama budi pacijente iz kome. Njegovo ime pominjalo se i u slučaju liječenja vozača Formule 1 Michaela Schumachera. Novi tračak nade roditelje je ponukao i na ovaj korak.

“22 mjeseca smo u problemu, ali stalno pozitivno mislimo. Imamo neku nadu da se nešto može uraditi u Zagrebu. Ja ne želim da moje dijete zavisi od finansija nego želim da se moje dijete liječi na jedan korektan i pošten način. U tri-četiri dana dr. Chudy će uraditi određene nalaze i na osnovu toga vidjećmo dalji put. Molimo se Bogu da ti nalazi budu takvi da se uradi operacija i rehabilitacija”, kazao je za N1 Milošev otac Aleksandar Božović.

N1

Miloš se liječio u Bosni i Hercegovini. Nije bilo rezultata. Liječenje je nastavljeno u Njemačkoj i Švajcarskoj. No, krajem juna došao je kući u Istočno Sarajevo. Podsjećamo, poznati sportisti, fudbaleri, reprezentativci Bosne i Hercegovine, novinari, sudije, dobri ljudi u zemlji i regionu uključili su se u humanitarnu akciju za pomoć Milošu. Svi sa jednim ciljem – da se Miloš probudi iz kome.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.