Bukva kandidat NS za načelnika u sarajevskoj općini Centar

Vijesti 07. jul 201617:43 > 17:46
Patria

Kandidat Naše stranke za načelnika u Općini Centar Sarajevo na lokalnim izborima u oktobru bit će Admir Bukva.

Naglasio je da će mu biti zadovoljstvo da u idućem periodu izađe pred ljude u Centru s rješenjima Naše stranike, i ljudima, koji su marljivo radeći u proteklom periodu, pokazali da znaju i hoće da rade u korist cijele zajednice.

– Tražit ćemo od građana mandat da u naredne četiri godine, s još većim kapacitetom, u Centru, rješavamo probleme u svim sektorima. Nećemo dopustiti da nam se đaci smrzavaju u školama, da studenti nemaju gdje učiti, da su bolničke zgrade nečiste, da ljudi u invalidskim kolicima padaju s neprilagođenog trotoara na cestu, da nam pijani i bijesni vozači ubijaju djecu, da satima ili danima čekamo da iz državnih službi dobijemo neki papir – istakao je Bukva.

Siguran je da će, nakon izbora, kroz timski rad s građanima, napraviti od Centra, ono što i treba da bude, mjesto sigurnog i dostojanstvenog života.

Bukva je rođen 1974. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Za vrijeme rata, kao pripadnik Armije BiH, učestvovao je u odbrani Sarajeva. Završio je Ekonomski fakultet, te magistarski studij u oblasti poslovnog menadžmenta.

Bio je košarkaš KK ”Bosna”, s kojom je bio prvak BiH 1998. i 2005. godine, te reprezentativac BiH. Po završetku sportske karijere, radio je u struci, kao sportski menadžer,a zatim i poslovni savjetnik na Američkom univerzitetu u BiH. Bio je direktor KK ”Bosna”. Trenutno radi kao savjetnik u oblasti osiguranja. Otac je dvoje djece.

Osim profesionalne, iza sebe ima i dugogodišnju aktivnost u udruženjima, koja se bave humanitarnim i sportskim radom, prvenstveno u polju podrške djeci s invaliditetom, gdje učestvuje u radu udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ”Dajte nam šansu”, saopćeno je iz Naše stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.