Zabrinjavajuće je da su policajci pretukli profesora FIN-a

Vijesti 08. jul 201609:35 > 11:38
N1

Jučer se u medijima pojavila informacija da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pretukli uglednog islamskog teologa i profesora na Fakultetu islamskih nauka Orhana Bajraktarevića.

Sarajevski policajci su poznatog islamskog naučnika presreli kod njegovog automobila, u ulici Branilaca grada, nakon što se vraćao sa obilježavanja 27. noći ramazana, u subotu, nešto iza 1 sat poslije ponoći. Prvo su ga pitali gdje krije bombe, potom ga vrijeđali nazivajući ga đubretom i smećem. Psovali su mu džamiju i ramazan. Poistovjećivali su ga sa teroristima. Nisu željeli čuti njegovo objašnjenje da on nije osoba koju eventualno traže. Bajraktarević je pravu torturu doživio kada je odveden u Policijsku stanicu Stari Grad.

“Mi smo kontaktirali MUP KS-a koji nije dao nikakvo precizno objašnjenje šta se u stvari dogodilo. Samo su u MUP-u rekli da se trenutno vodi istraga u vezi incidenta. Ako su tačne tvrdnje koje je iznio profesor onda je zaista zabrinjavajuće da policajci tako postupaju”, smatra Edita Gorinjac, urednica Faktora, koja je gostovala u Novom danu

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.