Tuzlanski bajkeri uređivali prostor bolnice za dječiju njegu

Vijesti 11. jul 201615:47 > 15:49
Fena

Članovi Moto kluba "Geargrinder" iz Tuzle organizovali su akciju uređenja prostora oko Odjeljenja dječije palijativne njege UKC Tuzla u naselju Slavinovići.

Sredstvima od članarina i dobrovoljnih priloga nabavili su materijal kojim su danas uredili pristupni put za invalide do dječije bolnice, ofarbali betonske žardinjere i klupe, okopali travnjak, uklonili korov i razni otpad, a naposljetku uredili šadrvan ispred ove zdravstvene ustanove.

“Osim što volimo motore i druženje, često organizujemo zanimljive akcije u Tuzli i TK-u kojima dajemo doprinos razvoju i ljepšem izgledu lokalne zajednice. Ovoga puta, uz pomoć članova i prijatelja, te njihovim mašinama i alatom, došli smo uljepšati okolinu Odjeljenja dječije palijativne njege u Tuzli”, izjavio je za Fenu sekretar Moto kluba “Geargrinder” Damir Sinanović Bumba.

Bajkeri su bolesnoj djeci danas donijeli i skromne poklone, a među njima i veliki pano s likom medvjedića postavivši ga na zid bolnice.

Odjeljenje u Tuzli svjetski je priznati centar palijativne njege, koji je teško održavati na potrebnom nivou u situaciji u kakvoj se nalazi BiH.

“Osim donacija, potreban nam je svaki vid pomoći, a dobar primjer šta se može kada se hoće danas su dali tuzlanski bajkeri, na radost naših pacijenata koji su za zanimanjem pratili šta rade motoristi. Popularni bajkeri danas su teško bolesnoj djeci ulili puno pozitivne energije što je za njihovo zdravstveno stanje veoma važno”, izjavila je glavna sestra dječije bolnice Olivera Sadiković.

Članovi Moto kluba “Geargrinder” najavili su ponovni dolazak, jer, kažu, vidjeli su da ima još dosta posla koji mogu uraditi za osoblje i pacijente zdravstvene ustanove u naselju Slavinovići.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.