Grupa bh. turista bila u Nici za vrijeme napada

Reuters

U terorističkom napadu koji se desio u francuskom gradu Nica u noći sa četvrtka na petak poginule su najmanje 84 osobe, a preko stotinu povrijeđeno. Među njima, prema posljednjim informacijama, nema državljana BiH.

“Prema prvim informacijama kojima raspolaže Ministarstvo vanjskih poslova BiH putem naše Ambasade u Parizu, za sada nemamo indicija da bi među stradalima mogli biti državljani BiH. Kolege u ambasadi u Parizu u konstantnom su kontaktu sa kriznim štabom u MVP Francuske i oni su ti koji će biti prvi kanal komunikacije. Ponavljam, za sada nema naznaka da među stradalima ima bh. državljana”, kazao je za N1 zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić.

Otpravnica poslova u ambasadi BiH u Francuskoj Tamara ĐogoKovačević također nam je potvrdila da su u stalnom kontaktu sa kriznim štabom Ministarstva vanjskih poslova Francuske.

“Nemamo informacije da ima povrijeđenih i smrtno stradalih bh. državljana. Bilo je nekih naših turističkih grupa koje nisu bile blizu i napustile su Nicu. Svi su dobro i zdravo, za sada nema loših vijesti što se tiče naših državljana”, potvrdila je ĐogoKovačević za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.