Sarajliji ukrali gitaru, pronađena na pijaci u Visokom

Vijesti 19. jul 201614:45 > 15:05
N1

Sarajevski fotoreporter i muzičar Davorin Sekulić nedavno je ostao bez skupocjene gitare. Ukradena je iz automobila, a nakon što je slučaj prijavio policiji, prinuđen je na čekanje.

Čekao je i nadao se, ali vijesti nije bilo. I onda, kao u nekoj poluistinitoj priči ”za raju”, uslijedio je zaplet dostojan jednog solidnog filmskog scenarija. Naime…

Otišao je na jednu svirku, kako to često radi, i na sceni ugledao svoju gitaru.

”Gitaru smo kupili za potrebe benda prije otprilike godinu i pol. Radilo se o bijelom Fender stratokasteru s ugrađenim duncan magnetima, a na sebi je imala ručno iscrtane šare tako da je bila unikatna. Uzeli smo je i platili prvu ratu, imali jednu probu s njom, a pred drugu probu nam je nestala iz gepeka. Prijavili smo policiji, ali kao i da nismo, jer se to sve svede na šturi zapisnik nakon kojeg ti policajac poželi mnogo sreće da je nađes”, rekao je Sekulić za N1.

Nakon višemjesečne potrage, predanog pregledanja pijaca i internet servisa za kupoprodaju, uslijedio je iznenadan uspjeh.

”Tražili smo je nešto više od godinu dana na Olxu, po autopijaci u Sarajevu te se raspitivali kod drugih kolega, ali bez rezultata, kao da je u zemlju propala. Poslije nešto više od godinu dana, na koncertu Brkova ugledao sam gitaru koja je bila slična našoj na kojoj je svirao, zamisli, Emir Hot. Ni na kraj pameti mi tu večer nije bilo da je to upravo naša gitara i da na njoj svira Emir Hot, jer mi je, jednostavno, to djelovalo nemoguće. Ujutro kad sam ustao i sa drugaricom sređivao fotografije sa koncerta, ispričao sam joj za gitaru, a ona me nagovorila da ipak uporedim gitare ako imam negdje fotografiju, kao sve je moguće. Uporedili smo gitare i na naše iznenađenje to je bila naša ukradena gitara. Preko prijatelja smo stupili u kontakt sa Murisom Varajićem, a on sa Emirom Hotom i tada smo saznali da je tu večer Emir Hot gitaru posudio od nekog benda iz Visokog koji su svirali kao predgrupa”, ispričao je naš sagovornik, inače fotoreporter portala Klix.

Lijepa priča i zaslužen hepiend.

”Uspjeli smo na kraju da dođemo i do njih i saznali da su tu gitaru kupili na pijaci u Visokom za 150 KM. Na kraju smo otkupili gitaru za 150 KM i vratili je, gitara je vrijedila mnogo više tako da smo na kraju dobro prošli”, zaključio je on u razgovoru za N1.

Priča Davorina Sekulića preslikana je na bezbroj sličnih slučajeva. Ako ne vjerujete policiji, vaše ukradene stvari potražite na buvljacima. Možda vam se posreći.