Pitali smo: Da li parlamentarci zaslužuju godišnji odmor?

Vijesti 20. jul 201614:26 > 14:27
N1

Deset zastupnika Parlamenta BiH iz SDA, SDP-a, DF-a i BPS-a, uputilo je poziv Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću da organiziraju razgovor sa državnim parlamentarcima, a povodom odluke Republike Srpska da u septembru provede referendum o Danu ovog entiteta.

U pozivu se navodi da je odluka o referendumu antidejtonska. U iščekivanju odgovora Izetbegovića i Zvizdića, nagomilavaju se nerješene stvari. No, to nije spriječilo parlamentarce da odu na godišnji odmor. Pitali smo ih da li smatraju da su ga zaslužili?

“Razumijem ukupno stanje u društvu i da je velika borba za radno mjesto. Potpuno je jasno da su parlamentarci dobili mandat i da su građani dali povjerenje. Ako građani nisu zadovoljni načinom kako ih parlamentarci biraju imaju mogućnost da ih ne izaberu drugi put i na taj način kazne”, rekao je Staša Košarac.

“U tom periodu od tri sedmice biće kolektivni odmor, zbog svih uposlenika. To je uobičajeno i to neće utjecati na redovne aktivnosti Predstavničkog doma. PD u prosjeku ima dvije sjednice mjesečno”, kazao je Šefik Džaferović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.