GP Doljani: Na izlazu iz BiH se čeka i do dva sata

Vijesti 23. jul 201614:36 > 14:43
N1

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na većini puteva u BiH.

Zbog održavanja autotrke na brdskim stazama “Vlasenica 2016”, danas do 15 sati na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak (na dijelu od Vlasenice do Tugova u dužini od 5.650 m). Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Pojačan promet vozila zabilježen je na graničnim prijelazima na jugu BiH, a posebno se izdvaja GP Doljani gdje se na izlazu čeka do dva sata, a na ulazu oko jedan sat. Na graničnim prijelazima Gabela Polje, Ivanica i Zupci na izlazu iz BiH čeka se oko jedan sat.

Na graničnom prelazu Bijača na ulazu u BiH čeka se oko jedan sat. Na GP Izačić na ulazu u BiH čeka se oko jedan sat.  Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.