Bijeljina: Pretučen advokat Duško Tomić

Vijesti 24. jul 201611:52 > 12:01
N1

Advokat Duško Tomić pretučen je jučer u Bijeljini. Informaciju je za N1 potvrdio i sam Tomić koji je zadobio povrede u dvorištu jedne kuće u naselju Međaši.

Kako je ispričao za N1, pretukao ga je lider lokalne boračke organizacije, čovjek inicijala M.S. koji je nakon incidenta, prijavljen policiji.

 ”Kako se osjećam? Nikako… Ja sam u vašoj emisiji i najavio da će biti reakcije. Ovo je dno dna, da predsjednik boračke organizacije na skupu u znak sjećanja na mog prijatelja priđe i pretuče me uz poruku da ovdje trebaju samo ulice za djecu Rusije”, rekao je Tomić.

Osnivač i generalni sekretar Dječje ambasade Međaši pojasnio je da lider boračke organizacije želi preferbati bandere u Međašima koji su, uz sva potrebna odobrenja, ofarbane u olimpijske boje.

”Rekli su da će da povade zelene bandere. To je mrak, dno i nisam očekivao da me u 64. godini pretuče jedan balavac. Imam visok šećer i pritisak, ali više boli poniženje nego udaraci. Žalosno je što niko nije prišao, shvatio sam kako se Nelson Mandela osjećao u Južnoj Africi. Njima smeta zastava Bosne i Hercegovine, ne odgovara im ulica za djecu Evropu, to je fašizam – ništa manje nego 1992. godine’‘, dodao je Tomić i zaključio.

”Slučaj je odmah prijavljen policiji i vidjećemo hoće li biti poduzeti ikakvi koraci.”

On je, podsjećamo, gostujući u emisiji N1 na 1 prije nekoliko dana kazao je da će Milorad Dodik završiti pred organima gonjenja.

Tomić je poznat javnosti zbog pravosudne borbe sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, a on je lično podnio dokaze koji Dodika navodno povezuju sa aferom oko Pavlović banke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.