Poplave i klizišta otežali život mještanima Željeznog Polja

Vijesti 25. jul 201613:50 > 13:52
N1

Predsjednik Mjesne zajednice Željezno Polje Amer Ahmić je rekao da je situacija nakon jučerašnjeg nevremena na području Željeznog Polja normalizovana i pod kontrolom

“Sinoć oko 17 sati mjesnu zajednicu Željezno polje zadesilo je nevrijeme nakon čega smo imali velike štete na putnoj infrastrukturi. Na glavnom putu od Golubinje do Biljevine, prema Šahmanima, Jastrebcu i drugim mjestima je bilo problema. Svi propusti su bili začepljeni, imali smo na par mjesta na glavnom putu opasnu situaciju da put bude u potpunosti prekinut, a dva sela su jučer bila potpuno odsječena, to su Jastrebac i Šahmani”, rekao je Ahmić.

Ahmić je naglasio da je putna komunikacija do mjesta Jastrebac u potpunosti deblokirana i očišćena, dok mještani sela Šahmani imaju alternativni pravac.

“Situacija je danas takva da su sva naselja povezana, iako se otežano saobraća jer smo imali zaista velike štete na infrastrukturi. Mi smo bili na terenu, obišli smo i snimili situaciju i u narednom periodu očekujemo da se uključe sve instance u rješenje problema. Ovdje treba da se uključi država mnogo aktivnije kako ne bismo imali ozbiljan problem svaki put kad padne kiša”, dodao je Ahmić.

Rekao je da na putu prema Željeznom Polju postoje tri kritične tačke.

Snažno nevrijeme pogodilo je jučer područje Zeničko-dobojskog kantona. Najteža situacija je bila na području općina Vareš i Žepče, kojem pripadaju sela Željeznog Polja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.