Stopirano iznošenje dokumentacije BFS firme iz Feroelektra

Vijesti 29. jul 201614:04 > 14:08
N1

U prijepodnevnim satima radnici Feroelektra pozvali su sarajevsku policiju kako bi zaustavili iznošenje dokumentacije firme BFS iz zgrade njihove poslovnice u Sarajevu.

Podsjetimo, ova firma zadnja je koja je trebala iseliti iz zgrade “Feroelektra” nakon što je poduzeće vraćeno u većinsko vlasništvo Valde Federacije BiH. Iseljavanje je bilo najavljeno za danas.

Međutim, radnici Feroelektra primjetili su da se iz prostorija koje je koristila “BFS” firma iznose i vreće sa dokumentacijom na kojima stoji ime Đoka Okuke, bivšeg izvršnog direktora Feroelektra.

Dokumentacija je vraćena i zapečaćena u saradnji MUP-a Kantona Sarajevo i nadležnog kantonalnog tužilaštva. Niko iz BFS-a nije htio komentarisati ovaj slučaj. Radnici su kazali da je njihova direktorica Sanela Kozadra na odmoru van zemlje. Radnici Feroelektra tvrde da se u vrećama krije sumnjiva dokumentacija budući da Okuka tada nije smio biti povezan sa firmom BFS.

“Đoko Okuka nikad nije radio u tom BFS-u, a bio je sve do raskida izvršni direktor Feroelektra d.d. Simptomatično je da nije htio već mjesec dana da preda vrlo važnu dokumentaciju Feroelektra koja je kod njega. To je jako važna dokumentacija jer je on bio alfa i omega Feroelektra i Stanićevih firmi. Već mjesec dana to očekujemo, čak ni ključ od kancelarije nije predao ključ ni pečate. Navodno izgubio je pečate. I onda odjednom ugledamo tu dokumantaciju i postane nam sumnjivo. Sumnjamo da je to jako važna dokumentacija za Feroelektro u kojoj se čak može kriti i kriminal”, kazala je članica Nadzornog odbora Feroelektra Ediba Hamamdžić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.