FOTO+VIDEO| Kolaps na hercegovačkim graničnim prelazima

Vijesti 01. aug 201616:25 > 16:32
Haris Ćosović

U 12 sati blokirana je većina graničnih prelaza u Hercegovini. Blizu 100 demobilisanih boraca blokiralo je četiri granična prelaza između BiH i Hrvatske, te dva magistralna puta.

Razlog je nepoštivanje dogovora u vezi uvrštavanja rezolucije branitelja na dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Ako se u ponedjeljak do podne ne ispune zahtjevi branitelja i ne usvoji rezolucija koja će riješiti problem svih branitelja koji su stvarali državu, bez obzira kojoj su vojsci pripadali, slijede blokade svih graničnih prijelaza, središnjica zgrada HDZ-a i SDA- koje su odgovorena za ovo stanje, te obiteljskih domova političara na vodećim funkcijama, rekao je predsjednik “zaboravljenih branitelja” Zapadnohercegovačkog kantona i član Vijeća branitelja u Federaciji BiH te jedan od potpisnika rezolucije branitelja Vlado Marušić prije deblokade graničnog prijelaza Bijača, gdje su bivši borci i branitelji uz transparente i zastave čak ležeći po putu svojim tijelima stvarali blokadu saobraćaja.

Haris Ćosović

Reporterka N1 javlja da ni nakon četiri sata pripanici bivšeg HVO-a nisu odustali od nauma, te da čekaju predstavnike boračkih udruženja iz Sarajeva da im se pridruže.

Navodno, blokada granica bi trebala trajati do 19 sati, a zbog protesta na izlazima iz BiH prema Hrvatskoj vladaju velike gužve. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.