Crnadak i Joksimović: Budućnost zemalja regiona u EU

Vijesti 07. aug 201616:37 > 16:42
Snapshot BBC

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministrica Srbije Jadranka Joksimović, zadužena za evropske integracije, saglasili su se da je budućnost ovih zemalja u Evropi i da je u interesu svih da se kroz proces evropskih integracija osnaži vladavina prava, ekonomski razvoj i prosperitet dvije zemlje, kao i cijelog regiona.

Crnadak i Joksimovićeva su na današnjem neformalnom sastanku u Beogradu razgovarali o procesu evropskih integracija BiH i Srbije, kao i o saradnji u tom procesu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak je zahvalio Joksimovićevoj na dosadašnjoj saradnji i podršci koju je Srbija pružila BiH, te izrazio uvjerenje da će aplikacija BiH za članstvo u EU biti prihvaćena u septembru, te da će se saradnja sa Srbijom na polju evropskih integracija dodatno intenzivirati nakon dobijanja upitnika Evropske komisije.

Joksimovićeva je naglasila da će Srbija ostati iskren partner BiH na njenom evropskom putu, te da će i nova vlada Srbije nastaviti sa snažnom podrškom procesu evropskih integracija BiH, u skladu sa zaključcima sa zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije od 4. novembra 2015. godine u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.