Ošve: Policija pronašla kolibu koju su koristili bjegunci

Vijesti 10. aug 201614:14 > 14:28
N1

U toku je potraga za dvije osobe u okolini maglajskog sela Ošve gdje je prije nekoliko dana došlo do incidenta.

Kako javlja reporter N1 Boris Brezo, pripadnici MUP-a koji tragaju za počiniteljima pronašli su kolibu u šumi koju su koristili bjegunci.

U ovoj selefijskoj zajednici u okviru koje djeluje paradžemat, a koja je pod prismotrom obavještajno-sigurnosnih agencija BiH, u nedjelju se dogodila pucnjava kojoj je prethodila svađa mještana zbog vodovod. 

Naime, kako javlja reporter N1 Boris Brezo koji se nalazi u Ošvama, mještani su finansirali izgradnju vodovoda, ali su pojedinci htjeli da se ilegalno priključe na taj vodovod što im nije dozvoljeno nakon čega je uslijedio sukob.

Osoba koja je trebala biti skinuta sa vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu iz koje se napajaju domaćintva nakon čega je pobjegla u šumu.

U toku je potraga pripadnika MUP-a ZDK u šumi u okolini sela, a prema riječima reportera N1, policija je ušla u trag odbjeglim osobama.

Kako smo ranije izvjestili, uhapšen je Jasmin Batanović, a u toku je potraga za Ademom Karamujom koji se terete za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i onečišćenje vodovoda i živežnih namirnica.

Iz SIPA-e su nam potvrdili da prate slučaj na kojem radi kantonalni MUP.

Podsjetimo, Karamuja je hapšen u okviru akcije Damask 2014. godine a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv njega i još 11 osoba podiglo optužnicu da su postali članovi organizovane terorističke grupe i da su protivzakonito učestvovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.