Pronađeno tijelo mladića koji je skočio sa Starog mosta

Vijesti 12. aug 201610:35 > 10:38
N1

Pripadnici Gorske službe spašavanja u BiH pronašli su beživotno tijelo mladića koji je jučer skočio sa Starog mosta u Mostaru nakon čega nije izronio.

Prema još uvijek nepotvrđenim infromacijama, radi se o 25-godišnjem mladiću Mevludinu I. (1991) iz Austrije, a porijeklom iz Zvornika, koji je skočio sa Starog mosta i nije isplivao na površinu. Tijelo mladića je pronađeno stotinu metara od Lučkog mosta koji se nalazi nizvodno od Starog mosta.

“Pronašli smo tijelo. Policija, mrtvozornik i tužilaštvo su na mjestu događaja, ali je očekivano da je to mladić koji je jučer nestao. Pronašli su ga pripadnici interventne spasilačke službe Mostar”, kazao je za N1 Zdenko Marić, predsjednik Saveza Gorskih službi spašavanja u BiH.

Podsjetimo, ovo je drugi slučaj utapanja nakon skoka s mosta. Početkom sedmice isti slučaj zabilježen je u Zvorniku, kada je stradao slovenac Andrej Beuc a njegovo tijelo pronađeno tek nakon četiri dana. Marić nam je kazao da su ovakvi slučajevi uvijek problem, jer je tijelo Beuca pronađeno 15 kilometara od mjesta odakle je skočio.

Ronioci će obuhvatiti pojas od Starog mosta do Kamenice, a više informacija će biti poznato tokom dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.