Identifikovani pljačkaši vozila Elektroprivrede HZHB

Vijesti 18. aug 201616:35 > 16:44
Freeimages

Policija tereti osobe inicijala A. D. i A. R. da su 18. jula ove godine izvršili oružanu pljačku vozila Elektroprivrede HZHB iz kojeg je tom prilikom otuđeno 80 000 maraka i za njima je raspisana potjernica.

Oružana pljačka dogodila se u Mostaru prije tačno mjesec dana oko 14 sati, kada su dvije naoružane osobe na motociklu, s kacigama na glavama, presrele vozilo Elektroprivrede HZHB te su uz prijetnju oružjem otuđile novac iz vozila.

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), intenzivnim operativnim radom na terenu i na temelju prikupljenih tragova i predmeta, te drugim kriminalističko-tehničkim i taktičkim radnjama, službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar prikupili su dokaze kojima se izravno za izvršenje ovog kaznenog djela terete A. D. i A. R.

Iz policije navode kako se radi o osobama koje su otprije poznate tijelima gonjenja i koje se dovode u vezu s nizom drugih kaznenih djela koja su se u posljednje vrijeme dogodila na području Policijske uprave Mostar.

”Uprava policije MUP-a HNK upoznaje javnost da u saradnji sa Tužilaštvom HNK-a nastavlja intenzivan rad na rasvjetljavanju i ostalih kaznenih djela koja su se dogodila na području našeg kantona. Istodobno, povećane su i pojačane preventivne aktivnosti cjelokupnog operativnog sistema Uprave policije (uključujući i Jedinicu za podršku) s ciljem eliminiranja i sprečavanja svih težih oblika kaznenih djela”, navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.