U selu Ošve uhapšen odbjegli Adem Karamuja

Vijesti 21. aug 201614:51 > 14:59
N1

Adem Karamuja uhapšen je danas u selu Ošve, potvrđeno je za N1 u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Karamuja je uhapšen danas nešto iza 13:00 sati u Ošvama nakon što se predao policiji. Sproveden je u prostorije MUP-a ZDK i nakon kriminalističke obrade bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjetimo, Karamuja je bio u bjekstvu više od deset dana. On se zajedno sa ranije uhapšenim Jasminom Batanovićem tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i onečišćenje vodovoda i živežnih namirnica.

Naime,mještani su finansirali izgradnju vodovoda, ali su pojedinci htjeli da se ilegalno priključe na taj vodovod što im nije dozvoljeno nakon čega je uslijedio sukob, a osoba koja je trebala biti skinuta sa vodovodne mreže pucala je iz vatrenog oružja, zamutila vodu iz koje se napajaju domaćintva nakon čega je pobjegla u šumu.

Karamuja je ranije hapšen u okviru akcije Damask 2014. godine a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv njega i još 11 osoba podiglo optužnicu da su postali članovi organizovane terorističke grupe i da su protivzakonito učestvovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.